previous arrow
next arrow
Slider

Rutland Penthouse

Boston MA

After being out bid on many apartments, the owners of this newly renovate duplex sought to create an apartment of their own from an old undesirable unit. Gutted to the studs, this two floored apartment was transformed into a gracious open living space. An old fireplace was removed and the spaces were reorganized all with a focus on creating a large open volume focusing on one of the main features, an expansive view. To reinforce this feature, a new gas fireplace was located to capture both these features from the comfort of the new living room. The character of the spaces upstairs and down are unique. With details tying the two floors together, each has their own personality. The lower level being in the more historic portion of the building has a more traditional feel you might expect in Boston. The upper floor, attic level, with a broadly sloping ceiling is treated in a more modern way to reinforce the open concept and deliver a light and airy presence. A new staircase to the roof and new skylights bring in natural light further adding to the open feeling. Topping off the design, the owner sought an all-white interior. Strategic use of subtle shades of white mixed with slight color offset and tie this home together.

-Photo: Dennis Breyt

“My husband and I hired Chris for a gut renovation of a two floor brownstone condo in the South End of Boston. Chris was amazing! With us through every step, he was the best part of the project. He truly understood what we were looking for design-wise – the final product is better than I could have imagined! Chris was easy to work with, trustworthy, incredibly organized, always on top of things, and had amazing ideas! He helped us through a situation with a difficult contractor, standing up for us while always remaining professional. We weren’t experts in construction, and Chris helped us understand each step of the process, from his first presentation to the condo association to help us obtain buy-in for the project, to the final walkthrough with our contractor. A+++++”