previous arrow
next arrow
Slider

South End Flat

Boston MA

These South End clients desired for their condominium to be transformed to allow a more modern living arrangement. Originally designed as an Edwardian Flat-style apartment, this condos initial design had the living room and the eating facilities at opposite ends of a long floor plan. These spaces were linked by a narrow hall with bedrooms to one side. The clients initially sought a kitchen and bath renovation leaving these functions in the same location but were also open to possibilities. As their architect, Christopher immediately saw the chance to transform this apartment from a series of rooms into a more gracious open living arrangement. The kitchen and dining functions were relocated to the front of the apartment while a new master suite was created in the rear. Without a significant increase to their budget, Christophers design concept transformed what was to be a simple kitchen and bath renovation into an entirely new apartment for todays lifestyle. The introduction of a custom stainless steel sink allowed the countertops to be fabricated from one slab and avoided a seam in this highly modeled stone and saved the costs of a second slab.

-General Contractor: DeBord Construction

-Photos: Dennis Breyt